Groveko biedt iHACCP als aanvullende dienst

Groveko gaat graag mee met technologische ontwikkelingen. Daarom bieden we nu gratis iHACCP aan als aanvullende dienst, waarmee we vrijwel moeiteloos uw reinigingsplan op maat kunnen maken. Wat eerst een tijdrovende klus was, is nu in een handomdraai gebeurd.

iHACCP maakt reinigingsplannen op maat

iHACCP is een online systeem waarmee onze adviseurs uw productie-omgeving op locatie kunnen inventariseren voor reiniging volgens de HACCP richtlijnen. In drie stappen maakt het reinigingsplannen en alle bijbehorende documentatie klaar voor gebruik. Bovendien kan het plan elk moment aangepast worden wanneer uw productieproces verandert. Wij als Groveko bieden iHACCP gratis aan als aanvullende dienst. Heeft u interesse? Neem direct contact op met een van onze adviseurs.

Om voedselveiligheid te garanderen is een juiste aanpak nodig bij het schoonmaken van machines en productiemiddelen die in aanraking komen met voedsel. Als dat niet gebeurt bestaat het risico op besmetting. Zo zijn er bijvoorbeeld bezems, schrapers of messen met bepaalde kleurcodes verkrijgbaar, waarmee per productielijn een eigen kleur gebruikt kan worden. Op deze manier blijft uw productie-omgeving hygiënisch volgens de HACCP regelgeving.

Wat is HACCP?

Restaurant of ziekenhuis, waar voedsel wordt bereid krijgt men te maken met hygiëne-voorschriften. In veel gevallen wordt dat bijgehouden met HACCP, een controlesysteem dat risico’s in kaart brengt op het gebied van voedselveiligheid en deze helpt te beperken. In geval van besmetting is in een goede HACCP administratie direct zichtbaar wanneer en hoe er is gereinigd. Daarmee kan aangetoond worden of alles wel of niet in orde was en wordt snel duidelijk wat de oorzaak is van eventuele besmetting.

Bij het opzetten van een HACCP-plan wordt het gehele productieproces nagelopen. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt voor het schoonmaken van de productie-omgeving, wat wanneer gebeurt en welke schoonmaakmiddelen daarvoor nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie over iHACCP.